Banana: Vaš beauty saveznik

by | septembar 29, 2013

Osim što su ukusan obrok, banane su zapravo od velike pomoći i u mnogim drugim situacijama. Naime, one mogu da budu vaš sjajan saveznik u lepoti. Primenite ove jednostavne savete i zablistajte.

banana

1. Banana hidrira suvu kožu. Umesto losiona i krema koje neretko sadrže i štetne sastojske, na lice stavite zgnječenu bananu. Držite je dvadesetak minuta, a potom se umijte. Koža će vam biti obnovljena.

2. Recite zbogom masnoj koži.
Pomešajte bananu i sok od limuna pa sve stavite na lice. Koža će vam postati lepa, nežna i što je najvažnije – bez masnoće i ružnog sjaja!

Članak se nastavlja posle reklama

3. Udahnite život svojoj suvoj kosi. U blenderu izmešajte bananu, avokado i jogurt. Masku potom nanesite na kosu i držite je bar 20 minuta. Nakon toga isperite i bićete kao novi.

4. Banane pomažu i borbi protiv bora. Izmiksajte bananu i avokado, a dobijenu smesu barem tri puta nedeljno stavite na lice i bore će nestati.

5. Otklonite mrtve ćelije s kože uz pomoć banane. Napravite masku od banana, zobi i kokosovog mleka. Uz to možete napraviti odličan i zdrav piling tela nakon kojeg će koža blistati.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Smanite podočnjake. Kako? Utrljajte usitnjenu bananu na podočnjake, a kalcijum iz banane uradiće sav posao – bićete sveži i odmorni!

7. Recite zbogom aknama i to uz pomoć bananine kore. Unutrašnjost kore utrljate na lice pre spavanja, a lice isperite ujutro i radite to svake druge večeri. Nemojte to raditi ako sumnjate da ste alergični na banane ili neke od sastojaka u banani.

8. Omekšajte suve i ispucane pete.
Usitnite dve do tri banane, a potom to nanesite na stopala. Omotajte folijom i ostavite neko vrijeme da deluje. Potom skinite i operite, a ako je potrebno, ponovite postupak nekoliko puta.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Tportal.hr

Tagovi: