Šareno svinjsko pečenje

by | septembar 30, 2013

Svinjsko pecenje

Sastojci:

  • 1 kg svinjetine od buta
  • 4 šargarepe
  • 4 veća lista kelja
  • 20 listova bekon slanine
  • 0,5 dl ulja
  • 2 dl juneće supe
  • začin C, biber

Za preliv:

  • 2 šargarepe
  • 1 celer
  • 5 dl juneće supe
  • 1 dl belog vina
  • začin C, biber, lovorov list

Priprema:

1. Svinjski but zarezati po sredini, pa ga izlupati tučkom za meso kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Šargarepu obariti, a kelj kratko blanširati u slanoj vodi.
2. Šniclu začiniti po ukusu te je prekriti listovima kelja, a po njima rasporediti obarenu šargarepu.
3. Filovanu šniclu urolovati, obložiti je listovima slanine i pričvrstiti kuhinjskim koncem.
4. Pripremljenu roladu staviti u nauljenu tepsiju, preliti je junećom supom i poklopiti folijom, pa staviti u zagrejanu rernu da se peče. Pred kraj pečenja, skinuti foliju te vratiti u rernu i peći dok ne porumeni. Gotovu roladu preliti pripremljenim prelivom i služiti uz bareno povrće.

Članak se nastavlja posle reklama

Preliv:

1. Šargarepu i celer oljuštiti, iseći na manje kocke, a zatim kuvati u mešavini juneće supe i vina.
2. Omekšalo povrće ispasirati te pomešati sa ostatkom tečnosti, dodati mleveni lovor i začiniti po ukusu.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: