Ananas torta

by | oktobar 1, 2013

Ananas torta

Sastojci:

  • 300 g mlevenog ”plazma” keksa
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 1 veća konzerva ananasa
  • 3 dl soka od ananasa
  • 300 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 4 dl mleka
  • 6 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 3 vanil-šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 šlag

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti ”plazma” keks i lešnike, dodati sok od ananasa te dobro izmešati.
2. Posebno umutiti 200 g putera sa šećerom u prahu pa sjediniti sa prethodno pripremljenom masom. Dobijenu masu izručiti na tacnu za tortu, te oblikovati donju koru.
3. U malo mleka razmutiti šećer, vanilšećer, brašno i žumanca, a ostatak mleka staviti da se kuva. Pripremljenu masu sipati u ključalo mleko i kuvati, uz stalno mešanje, dok se masa ne zgusne.
4. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi pa je sjediniti sa umućenim ostatkom putera.
5. Preko oblikovane donje kore naneti pripremljen fil, a po njemu rasporediti ananas isečen na kocke.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime dekorisati tortu.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: