Rolat sa ananasom
Za koru:
- 4 jajeta
- 1 žumance
- 5 kašika šećera
- 1 vanil-šećer
- 3 kašike tople vode
- 1 kašika rendane kore limuna
- 4 kašike brašna
- 1 kašika gustina
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 4 dl slatke pavlake
- 1 želatin
- 3 kašike šećera u prahu
- 0,5 dl soka od limuna
- 1 kašika rendane kore limuna
- 100 g guste domaće pavlake
- 300 g ananasa iz konzerve
Za dekoraciju:
- 2 dl slatke pavlake
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, žumance, šećer i vanil-šećer, pa umutiti mikserom.
2. U umućenu masu dodati koru limuna, brašno, gustin, vodu i prašak za pecivo te polako promešati varjačom.
3. Pravougaoni kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti mikserom i polako dodavati razmućen želatin.
2. U umućenu pavlaku dodati rendanu koru limuna, gustu domaću pavlaku, šećer i sok od limuna, pa umutiti i ostaviti da se stegne.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati pripremljenim filom, posuti seckanim ananasom, i urolovati.
2. Posebno umutiti slatku pavlaku i dekorisati rolat po želji.
Izvor: Dobra hrana