Tart sa šumskim voćem
Sastojci:
- 125 g brašna,
- 50 g šećera,
- 50 g putera,
- 15 ml slatke pavlake (za testo),
- 600 g miksovanog šumskog voća,
- 100 g šećera u kristalu (za fil)
Priprema:
Brašno, šećer, slatku pavlaku i puter umesite tako da se dobije homogena masa, koju treba oblikovati u tepsiji i zapeći na 200 stepeni Celzijusa, 5-7 minuta.
Fil:
Članak se nastavlja posle reklama
Pola količine šumskog voća ukuvajte sa šećerom, na umerenoj temperaturi, tako da voće ostane celo.
Finalni postupak:
Poređajte voće preko testa, pa preko toga stavite ostatak svežeg voća. Pecite 10 minuta i služite toplo ili hladno, po želji sa šlagom.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana