Ćufte sa krompirom

by | oktobar 7, 2013

Cufte

Sastojci:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • 2 kriške hleba
  • 2 dl mleka
  • 50 g mlevenog kikirikija
  • 30 g putera
  • 500 g krompira
  • 2 dl ulja
  • začin C, so, biber

Priprema:

1. Crni luk sitno iseckati, hleb natopiti sa 1 dl mleka te dobro ocediti, krompir iseći na kocke i obariti u slanoj vodi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti crni luk, mleveno meso, 2 jajeta, kikiriki i natopljen i izmrvljen hleb, te sve dobro izmešati i začiniti po ukusu.
3. Od pripremljene mase oblikovati kuglice sa udubljenjem u sredini pa ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
4. Obaren krompir ispasirati, a zatim sjediniti sa žumancetom, puterom i ostatkom mleka, začiniti po ukusu i sve dobro izmešati.
5. Pripremljen pire krompir sipati u dresing džak te u udubljenje svake ćuftice istiskivati gomilicu pirea.
6. Filovane ćufte poslagati u podmazanu tepsiju i staviti nakratko u zagrejanu rernu kako bi se pire zapekao.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: