Pita sa jabukama

by | oktobar 7, 2013

Pita

Sastojci:

  • 6 jabuka
  • 3 kašike šećera
  • 2 vanil-šećera
  • 2 kašike ulja

Za piškotu:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike brašna

Za dekoraciju:

  • 2 šlaga

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Jabuke oljuštiti, preseći ih uzdužno napola, te izdubiti središnji deo.
2. Okruglu dublju tepsiju nauljiti pa dno prekriti polovinama jabuka tako da udubljene sredine budu okrenute ka gore. Ostatak jabuka iseći na manje komade te popuniti praznine tepsije.
3. Pripremljene jabuke posuti šećerom i vanil-šećerom, i staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne omekšaju.
4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
5. Žumanca umutiti sa šećerom i brašnom, dodati sneg od belanaca pa promešati varjačom.
6. Pečene jabuke izvaditi iz rerne, odliti višak tečnosti, te ih preliti pripremljenom masom za piškotu. Pitu peći u rerni dok ne porumeni. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi te je izvrnuti naopačke.
7. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, njime premazati ohlađenu pitu pa je staviti u frižider da se ohladi.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: