Slane gomboce

by | oktobar 10, 2013

Slane gomboce

Sastojci:

  • 1 kg belog krompira
  • 3 jajeta
  • 350 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 0,5 dl ulja
  • 2 dl pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 400 g mlevene junetine
  • začin C

Priprema:

1. Mleveno meso pomešati sa 1 jajetom i začiniti po ukusu, te oblikovati kuglice prečnika 2,5 cm. Kuglice ispržiti na
malo vrelog ulja kako bi porumenele a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Krompir oguliti, iseći na kocke i obariti u vodi. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen pire dodati jaja i so, pa postepeno dodavati brašno i ručno mesiti sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
4. Od pripremljenog testa oblikovati knedle prečnika 5 cm. U svaku knedlu staviti po jednu mesnu kuglu i zataškati je testom.
5. Pripremljene knedle kuvati u ključaloj vodi. Kada isplivaju na površinu, kuvati ih još 5 minuta.
6. Gotove knedle ostaviti da se ohlade, zatim ih uvaljati u pavlaku a potom u rendani kačkavalj.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: