Punjeni šampinjoni

by | oktobar 14, 2013

punjeni sampinjoni

Sastojci:

  • 30 većih šampinjona
  • 1/2 praziluka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 200 g pelata paradajza
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • sok od jednog limuna
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Oprati pečurke i odvojiti drške, pa ih poprskati limunovim sokom da ne bi pocrnele. Praziluk i drške od pečuraka sitno iseckati, tunjevinu procediti od ulja, a pelat paradajza iseći na kocke.
2. U teflonski tiganj sipati malo ulja, poslagati kape šampinjona i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne omekšaju, zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od šampinjona staviti praziluk, pa kad omekša dodati pelat paradajza i seckane drške pečuraka, začiniti po ukusu i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dinstanja umešati tunjevinu i pršun. Pripremljenom masom puniti kape od pečuraka.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: