Musaka od šampinjona
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 2 glavice luka
- 100 g bekon slanine
- 2 čena belog luka
- 1 tost hleb
- 4 dl mleka
- 2 dl pavlake
- 3 jajeta
- 2 pakovanja tost sira
- 1/2 veze peršuna
- 0,5 dl ulja
- začin C
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listove, slaninu na štapiće, a crni luk, peršun i beli luk sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti slaninu, crni i beli luk, a zatim dodati šampinjone. Sve zajedno dinstati dok šampinjoni ne omekšaju, a pred kraj dodati peršun i začiniti po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu premazati uljem, dno prekriti kriškama tosta prethodno umočenog u mleko, preko naneti sloj pripremljenog fila od šampinjona, prekriti listovima sira, postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, te završiti tostom.
4. Posebno umutiti ostatak mleka, jaja i pavlaku. Dobijenu mešavinu preliti preko musake i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama