Budite izdržljiviji… uz pravu hranu!
Da li se na vašoj šoping-listi nalaze crvene jabuke, bobičasto voće i grožđe? Ako želite da budete fizički izdržljiviji, obavezno uvrstite ovo voće u svoj jelovnik.
Naime, nova naučna studija otkriva da kvercetin – antioksidast u sastavu biljaka kao što su crveni luk, crvene jabuke, bobičasto voće, grožđe, grejpfrut i zeleno lisnato povrće – povećava kondiciju i izdržljivost.
Učesnici jedne studije, koji su dva puta dnevno uzimali 500 mg kvercetina (u formi suplementa), u toku nedelju dana, mogli su 13 odsto duže da voze bicikl pre nego što su osetili umor.
Budući da velika crvena jabuka sadrži 10 mg kvercetina, da biste uneli optimalnu dozu ovog antioksidansa, morali biste da pojedete oko 100 jabuka. Zato je bolje i praktičnije da u svakodnevnu ishranu uključite više raznovrsnih namirnica, izvora kvercetina.
Autor: Life Content