Uradite sami: Opuštajuće kupke nakon napornog radnog dana

by | oktobar 26, 2013

Verovatno ste već stotinu puta napunili kadu toplom vodom, legli u nju, uzeli sapun, dobro se oprali i izašli napolje. Ako želite više od svoje kupke potrebno je ipak malo više truda i mašte. U tom slučaju kupanje je potpuni užitak koji će vašu kožu učiniti glatkom i blistavom, a telo će osvežiti i opustiti. Nakupljeni stres trebalo bi da nestane u trenutku kad stavite nogu u kadu, a konačni ishod je dobar i miran san. Dobra kupka zahteva malo vremena i razmišljanja, a mi vam donosimo neke tajne kako je učiniti božanstvenom.

to do kupka

Pretvorite svoj dom u spa oazu!
Pre nego što napunite kadu, smanjite rasvetu ili upalite sveće. Muzika je obavezna! Pustite svoj omiljeni album ili kompilaciju najdražih pjesama i vaše kupatilo će se pretvoriti u mirnu, opuštajuću oazu. Pre kupke potrebno je očistiti kožu od mrtvih ćelija malo grubljim potezima pri tuširanju ili pilingom, koji se može kupiti ili napraviti kod kuće.

Članak se nastavlja posle reklama

Što više soli, to bolje!
Ne škrtarite kad je so za kupku u pitanju! Uzmite šaku soli i držite je pod mlazom vode kako bi se što pre otopila. Ideja je da se stvori utisak morske vode, a postoji li bolji način za terapiju od opuštanja u morskoj vodi! U vodu za kupanje dodajte potrebne sastojke po želji: lavandu, matičnjak, timijan, narandžin cvet ili ruzmarin. Za negu kože, ali i duše, prikladna su i eterična ulja.

Ideje za kupke:

1. Uspavljujuća kupka
Kupka sa cvetovima lavande idealna je pre spavanja jer deluje umirujuće. Potrebna je šaka lavande ili 20 kapi ulja lavande. Kako biste pojačali pozitivno delovanje kupke, umočite u jako vruću vodu krpu ili sunđer za pranje i dobro istrljajte vrat, leđa i tabane. To su delovi tela u kojima se akumulira napetost.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Kupka od hmelja:
Za jednu kupku potrebno je 250 grama cvetova hmelja. Ova kupka opušta i smiruje, izaziva osećaj prijatnog umora. Prikladna je za svaki tip kože.

3. Kupka od nane:
Potrebna količina za jednu kupku je 100 grama nane. Kupka osvežava, regeneriše i čisti kožu.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Portaloko.hr

Tagovi: