Punjene šnicle
- 4 svinjske šnicle od buta
- 2 kašike seckanog bosiljka
- 1 kašika soka od limuna
- 300 g pelata paradajza
- 200 g mocarele
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 4 lista praške šunke
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 3 dl goveđe supe iz kocke
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašika gustina
- 300 g makarona
- mešavina začina
- so, biber
1. Svinjske šnicle preko najlon kese istanjite tučkom za meso.
2. Začiniti ih po ukusu i poprskati sokom od limuna.
3. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke i propržiti na malo maslinovog ulja. Dodati bosiljak, beli luk u prahu i pržiti dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Preko svake šnicle staviti list praške šunke, zatim naneti list mocarele i staviti kašiku fila od paradajza. Bočne stranice preklopiti 1 cm ka unutra, urolovati i pričvrstiti kuhinjskim koncem.
5. Pripremljene šnicle propržiti na maslinovom ulju kako bi porumenele sa svih strana. Potom ih naliti goveđom supom, poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.
6. Dinstane rolnice izvaditi iz masnoće i skinuti kuhinjski konac.
7. U masnoću od mesa dodati paradajz pire, razmućen gustin i začine po ukusu, te kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj dinstanja vratiti rolnice i sve zajedno kratko prokuvati.
8. Makarone obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz gotovo jelo.