Vinski gulaš

by| februar 4, 2011
Vinski gulaš

  • 1,2 kg junetine od buta
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 300 g šampinjona
  • 2 ljute papričice
  • 150 g sitnog luka
  • 2 dl crnog vina
  • 1 l juneće supe
  • 0,5 dl ulja
  • 2 lovorova lista
  • mešavina začina, biber

1. Crni luk sitno iseckati, šampinjone iseći na četvrtine, a junetinu na krupnije kocke.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, zatim dodati junetinu te i nju kratko propržiti. Potom postepeno dolivati juneću supu i nastaviti sa dinstanjem.
3. Kada meso omekša, naliti preostalom supom i vinom, dodati šampinjone, sitne glavice luka, ljutu papričicu, mlevenu papriku i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju, a gulaš ne dobije željenu gustinu.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: