Vinski gulaš
- 1,2 kg junetine od buta
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 kašika mlevene paprike
- 300 g šampinjona
- 2 ljute papričice
- 150 g sitnog luka
- 2 dl crnog vina
- 1 l juneće supe
- 0,5 dl ulja
- 2 lovorova lista
- mešavina začina, biber
1. Crni luk sitno iseckati, šampinjone iseći na četvrtine, a junetinu na krupnije kocke.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, zatim dodati junetinu te i nju kratko propržiti. Potom postepeno dolivati juneću supu i nastaviti sa dinstanjem.
3. Kada meso omekša, naliti preostalom supom i vinom, dodati šampinjone, sitne glavice luka, ljutu papričicu, mlevenu papriku i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju, a gulaš ne dobije željenu gustinu.