Sa modnih pista: Premršave manekenke su prošlost?

by | novembar 22, 2013

Doba supermodela, koji su zavodili svojim stavom, stasom, i oblinama danas se prisećamo s nostalgijom, a modnu su scenu na prelazu stoleća preplavili modeli koji pažnju medija više privlače svojom kilažom, a ne stvarnim modnim dostignućima.

modeli

Tabu temu premršavih modela na pistama ove nedelje je komentarisao dizajner Ajzak Mizrahi, koji je svoju prvu kolekciju predstavio 1987. godine i prema tome iz prve ruke svedočio o evoluciji modne industrije.

Članak se nastavlja posle reklama

Američki dizajner je u razgovoru za Huffington Post Style dao do znanja kako, po njegovom mišljenju, preterano mršavih modela na pistama više nema. „Više ne primećujem devojke koje izgledaju bolesno. Usprkos tome što su visoke i mršave, danas one deluju mnogo zdravije.

Isaac Mizrahi

Sudija u rijalitiju Project Runway takođe se prisetio ozloglašenog looka 90-ih: „Postojao je trenutak u kojem je popularan bio heroin chic izgled i to je izgledalo jednostavno strašno, a danas svi upiru prstom u fotografije iz tog doba i govore kako je to grozno.

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajner je na kraju priznao kako se modeli i dalje podstiču da budu mršavi, ali ipak ne na način koji im narušava zdravlje, kao što je bio slučaj od sredine 90-tih do 2002. godine, kada su devojke, prema njegovim rečima, delovale kao ovisnice o drogama.

Izvor: Fashion.hr
Foto: Sipa

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: