Oslić u sosu od paradajza

by| mart 8, 2011
Oslić u sosu od paradajza

  • 600 g fileta oslića
  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g pelata paradajza
  • 2 dl soka od paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 100 g crnih maslina
  • 1 dl belog vina
  • 200 g brašna
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 3 dl ulja
  • 1 limun
  • bosiljak, biber
  • mešavina začina

1. Filete oslića iseći na krupnije komade, začiniti po ukusu i poprskati sokom od limuna. Zatim ih uvaljati u mešavinu brašna i mlevene paprike, spuštati na vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
2. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati, a pelat paradajza izmiksati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati pelat paradajza, beli luk, bosiljak i začine po ukusu. Sipati belo vino i sok od paradajza, dodati masline i kratko prokuvati.
4. Pržene filete oslića poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju, preliti pripremljenim umakom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: