Fina krem torta
- 1 l mleka
- 16 kašika šećera
- 1 dl vode
- 4 kesice želatina
- 1 l slatke pavlake
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g bele čokolade
- 200 g čokolade za kuvanje
1. U odgovarajuću šerpu sipati mleko, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti 1 dl vode i želatin, te dodati u ključalo mleko, promešati i kuvati 1 min. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se hladi 8 časova dok se ne dobije čvrsta pihtijasta masa.
3. Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, a potom dodavati kašiku po kašiku želatinaste mase, sve vreme muteći mikserom.
4. Pripremljenu smesu podeliti na tri dela: u prvi deo dodati mleveni keks i promešati, u drugi deo rendanu belu čokoladu, a u treći dodati 100 g rendane čokolade za kuvanje i polako promešati.
5. Kalup za tortu obložiti folijom i sipati prvo fil sa čokoladom za kuvanje, zatim fil sa belom čokoladom i na kraju fil sa mlevenim keksom.
6. Pripremljenu tortu ostaviti u frižider da se stegne, a potom je prevrnuti naopačke.
7. Ostatak čokolade otopiti na pari i njome dekorisati tortu.