Isprobajte: Piling od kafe za besprekornu kožu

by | januar 11, 2014

Ne samo da je vaš omiljeni jutarnji napitak neizbežan za početak dana, već je kafa sjajna i za našu kožu!

body scrub

Jedan od češćih izdajica ženske lepote, uz bore, jeste celulit. Nepravilnosti na koži izazivaju očaj kod pripadnica lepšeg pola, a ne postoji nikakvo čarobno rešenje. Istina je da za telo bez celulita treba puno vežbati, pravilno se hraniti i redovno njegovati telo. To znači da biste svakoge nedelje trebalo da uradite piling kože i da je nahranite anticelulit tretmanom koji će ubrzati regeneraciju kože.

Članak se nastavlja posle reklama

Od velike pomoći vam može biti šolja kafe! Zrnca kafe deluju kao idealan piling jer, osim što uklanjaju mrtve ćelije kože koje počivaju na njenoj površini, kafa može u uspavanim delovima kože da probudi cirkulaciju i da olakša regeneraciju kože.

S pilingom od kafe ne možete da preterate, ali važno je da telo ne masirate pregrubim pokretima. Budite nežni prema svojoj koži. Isto tako, kadu ili tuš-kabinu dobro isperite nakon ovog pilinga kako ne biste začepili odvode zrncima kafe.

Sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama

  • 50 grama taloga kafe
  • 50 grama šećera
  • 100 mililitra ulja

Koristite maslinovo, bademovo ili jojobino ulje. Njihova svojstva su slična, a pogodna su za sve vrste kože, što ih čini popularnijim izborom kada su u pitanju masaže. Šećer i kafa će ukloniti mrtve ćelije kože, kafa će dodatno prodreti dublje u kožu, a ulje će povratiti hidataciju.

Sve sastojke pomešajte i pastu nanesite na mokru kožu laganim, kružnim pokretima. Masirajte noge počevši od stopala i krenite prema butinama. Pripremljena pasta biće dovoljna za piling celog tela, zato priuštite svojim petama, laktovima i kolenima dobro „trljanje“!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Ordinacija.hr

Tagovi: