Skandal u svetu mode: Abramovičeva devojka šokirala svet

by | januar 21, 2014

Ceo svet danas bruji o urednici ruskog magazina „Garage“ Daši Žukovoj, inače devojci milijardera Romana Abramoviča. Ona se, naime, zajedno sa urednicom modnog portala Buro247, našla na meti kritika javnosti, zbog rasističke fotografije iz novog modnog editorijala.

foto

Spornu fotografiju, na kojoj Žukova sedi na polugoloj crnkinji postavila je vlasnica portala Buro247 Miroslava Duma na svoj Instagram. Ubrzo su putem društvenih mreža usledile brojne kritike i negativne reakcije javnosti, koja je ove dve dame optužila za rasizam.

Članak se nastavlja posle reklama

Posle burnih reakcija, Miroslava Duma je uputila javno izvinjenje: „Tim portala Buro 24/7 i ja želimo iskreno da se izvinimo svima koje smo uvredili. To APSOLUTNO nije bila naša namera. Mi se borimo protiv rasizma i polne nejednakosti, te svega što se kosi s ljudskim pravima. Volimo, poštujemo i divimo se pojedincima bez obzira na njihovu rasu, pol ili društveni status. Stolicu na fotogafiji bi trebalo posmatrati isključivo kao umetničko delo inspirisano britanskim pop-art umetnikom Alenom Džonsom, a ne kroz oblike rasne diskriminacije. U našim očima su svi ljudi jednaki.“

Šta vi kažete? Da li je ovo zaista umetnost ili oblik rasne diskriminacije?

Autor: Life Content

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: