Subota je dan za seks: Kada parovi najčešće vode ljubav?

by | januar 25, 2014

Subota je najpopularniji dan za seks, a ponedeljkom najviše parova kupuje seksi igračke, potvrdilo je istraživanje britanskog portala Lovehoney.com.

sex

Nakon subote, parovi u vrućim igricama najčešće uživaju nedeljom i petkom. Seksualna uzbuđenost je na vrhuncu prvog dana vikenda oko 16.33 sati, ali najviše parova vodi ljubav tek u 19.37 časova, piše „Daily Mail“.

Članak se nastavlja posle reklama

Skoro tri sata razmaka dokazuje da se parovi retko spontano upuštaju u seks i da vruće strasti najčešće planiraju. To radi gotovo polovina njih, a za sve krive pretrpan raspored zbog čega ni ne mogu da uživaju u jutarnjem seksu toliko često koliko bi to želeli. Ali, ako već dogovore sastanak, skoro 62 odsto njih trudi se da budu romantični pa i organizuje zajedničko putovanje za vikend.

Fina večera, uživanje u filmu, intiman razgovor ili zajednički izlazak služe im kao predigra. Ali uglavnom bez alkohola. U njemu pre vođenja ljubavi uživa tek petina parova.

Iako ne zvuči nimalo romantično, planiranje seksa ne mora nužno da bude loša ideja. Redovno uživanje u seksu povezuje i jedan je od ključnih segmenata bračne sreće. Ako je to jedini način za seks, zašto ga se ne bi pridržavali, kažu istraživači.

Članak se nastavlja posle reklama

Osim o dobi dana seks zavisi i od godišnjeg doba. Dve trećine ljudi seks najviše želi leti, a najmanje u jesen. Zima i proleće su na sredini lestvice.

Izvor: 24sata.hr

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: