Jutarnje navike koje mogu da vam upropaste dan

by | januar 26, 2014

Možda ne možete da kontrolišete na koju ćete nogu ustati, ali svakako možete da kontrolišete ono što se događa nakon što izađete iz kreveta.

pocetak dana

Mnogo toga može da pokvari sliku idealnog jutra, gužva u saobraćaju ili iznenadni pljusak… Na neke stvari jednostavno ne možemo da utičemo. S druge strane, ima i onih zbog kojih smo sami krivi. Promenite jutarnje ponašanje i dan će vam biti lepši i imaćete više energije.

Prerano pijete kafu

Članak se nastavlja posle reklama

Postoji li stvarno loše vreme za kafu? Da. Čim ustanete, nivo energije prirodno raste, pa kafa može da vam stvori višak energije zbog čega ćete biti nervozni. Najviše koristi od kafe imaćete ako je popijete sat vremena nakon buđenja. Nivo energije tada počinje strmoglavo da pada, pa će vam kafa pomoći da je održite do poslepodneva.

Doručak vam je previše skroman

Šaka bobica pomešana sa jogurtom možda zvuči kao zdrav doručak, ali vas neće održati sitima do poslepodneva. Ne samo da to nije dovoljno hrane, nego takvom doručku nedostaju neke hranjive materije koje će vas držati sitima do sledećeg obroka. Doručak bi trebalo da se sastoji od 15 grama proteina, 2,5 grama vlakana, složenih ugljenih hidrata i malo zdrave masnoće.

Članak se nastavlja posle reklama

Čim otvorite oči proveravate e-mail i poruke

To je grozna navika koje što pre treba da se rešite. Proveravanje mejla čim otvorite oči pravi je put do stresa za ceo dan. Umesto da odmah mislite na posao, započnite dan aktivnostima koje vas opuštaju – vežbajte, popričajte s ukućanima – tako ćete biti produktivniji i kreativniji, a to će vam na poslu biti isplativije.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Magazin.net.hr

Tagovi: