Torteline sa šunkom u prelivu od šampinjona

by| april 30, 2011

  • 4 jajeta
  • 400 g brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so

Za fil:

  • 200 g šunke
  • 400 g mladog sira
  • 40 g parmezana
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • so, biber

Za sos:

  • 1 instant čorba od pečuraka
  • 200 g šampinjona
  • 1 kašika putera
  • so, biber

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, jaja, ulje, malo soli po ukusu i vode koliko je potrebno da se umesi glatko testo.
2. Oblikovati jufku, uviti u plastičnu foliju i ostaviti da odmara 30 min.
3. Testo podeliti na dva dela i istanjiti oklagijom na debljinu od 2 mm.
4. Okruglim zupčastim nožem iseći kvadrate (6×6 cm) i premazati ih vodom.
5. Posebno iseckati šunku i sjediniti sa izmrvljenim mladim sirom. Dodati parmezan, peršun, začine po ukusu i promešati.
6. Na svaki kvadrat staviti malo pripremljenog fila, testo preklopiti po dijagonali i slepiti krajeve kako bi se dobio trougao.
7. Donji deo trougla jednom presaviti, zatim po sredini staviti prst i preko njega saviti unakrsno krajeve trougla, te ih slepiti pri vrhu kako bi se dobio izgled torteline.
8. U veću posudu sipati vodu, dodati malo soli i nekoliko kapi ulja, te kuvati dok ne proključa. U ključalu vodu spuštati oblikovane torteline i kuvati ih 7 min. Procediti ih i poprskati sa malo ulja.
9. Instant čorbu od pečuraka skuvati u 3 dl vode, dodati seckane šampinjone i kuvati dok ne omekšaju.
10. Pripremljenim sosom preliti torteline.

Izvor:  Dobra hrana logo

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: