Kad šminkanje pođe po zlu: Najčešće greške prilikom nanošenja mejkapa

by | februar 2, 2014

Da li se i vama dogodi da provedete mnogo vremena ispred ogledala nanoseći šminku, a na kraju niste zadovoljni rezultatom? Saznajte šta radite pogrešno.

mejkap

Odgovarajuća nijansa pudera

Članak se nastavlja posle reklama

Ako imate liniju između brade i vrata nakon nanošenja pudera, znači da niste odabrali pravu nijansu. Uvek ga isprobavajte na bradi ili unutrašnjoj strani lakta i pod prirodnim svetlom. Ako se puder ne primećuje, znajte da ste pronašli pravu nijansu. Puderi koji sadrže žućkasti ton izgledaju vrlo prirodno na svakoj boji tena, od najsvetlijeg do tamnijeg.

Olovka za usne

Vidljiv rub olovke za usne nikada nije bio moderan, a ako i jeste, davno je zaboravljeno. Obavezno je odabrati olovku samo nijansu tamniju od ruža ili usana. Prilikom nanošenja ne prelaziti ivicu usana. Usne iscrtajte pre nanošenja ruža, prateći prirodnu liniju. Nakon toga, upotrebite četkicu za ruž kako bi omekšali i stopili liniju olovke s ružem.

Članak se nastavlja posle reklama

Nacrtane obrve

Ako su vaše obrve retke, nemojte nikako ovaj problem rešavati tamnom olovkom. Ako želite da ispunite obrve, neprirodan izgled izbećićete korišćenjem olovke koja je za otprilike dve nijanse svetlija od boje vaše kose. Druga opcija je korišćenje četkice i ispunjavanje obrva puderom za obrve. Ako su vam obrve zaista toliko retke, možete koristiti i olovku i puder, ali oprezno.

Članak se nastavlja posle reklama

Rumenilo umesto senke za oči

Ako u nedostatku slobodnog vremena imate naviku da umesto senke za oči koristite rumenilo, prekinite lošu naviku – odmah! Ružičasta boja rumenila nije namenjena za područje oko očiju. Ako na svoje kapke volite da nanosite jednostavnu šminku, bolje izaberite bež, svetlo ružičastu ili prljavo belu boju.

Članak se nastavlja posle reklama

Oštre crte rumenila

Ne nanosite rumenilo vodoravnim potezima preko obraza. Kako biste kreirali prirodni izgled rumenila, nasmešite se i nanosite rumenilo kružnim pokretima. Krenite od vrhova obraza do dela gdje počinje kosa.

Članak se nastavlja posle reklama

Tehnika nanošenja rumenila

Izbegavajte da stavljate rumenilo na deo kože ispod oka. Stavite dva prsta pored nosa i od tačke gde oni završavaju počnite da nanosite rumenilo. Rumenilo nanosite na jagodice i to tako da krenete od najviše tačke prema spolja. Rumenilo u kamenu nanosite malim kružnim pokretima, a one kremaste teksture nanosite prstima utapkavanjem. Pre nanošenja rumenila, stavite na lice tanak sloj pudera u prahu kako se ono ne bi „zalepilo“ za podlogu i delovalo neuredno.

Izvor: Ordinacija.hr

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: