Punjeno pile

by| april 30, 2011

  • 1 pile od 1,6 kg    
  • 100 g tarane
  • 1 praziluk
  • 300 g pileće džigerice
  • 1 šargarepa
  • 150 g šampinjona
  • 1 jaje
  • 150 g listova slanine
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 l pileće supe iz kocke
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, biber

1. Praziluk iseći na kockice, šampinjone na listove, šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Pileću džigericu očistiti od žilica i sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a potom dodati šargarepu.
4. Dodati taranu, i pileću džigericu, te pržiti nekoliko minuta, mešajući sve vreme. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje pileće supe po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Potom dodati šampinjone i začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri, te dodati jaje.
6. Očišćeno pile napuniti pripremljenim filom i zatvoriti čačkalicama.
7. Prostor između belog mesa i kožure pileta, bataka i kožure obložiti listovima slanine.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti, staviti u nju punjeno pile, zaliti sa malo supe i pokriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok pile ne porumeni.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: