Skandali koji su obeležili svet mode i lepote (VIDEO)

by | mart 12, 2014

Jedna Iranka morala je da plati kaznu od 50 dolara zbor prikazivanja nalakiranih noktiju u javnosti, supermodel Kejt Mos definitivno je obeležila 2007. godinu sa svojim skandalom, a najsvežiji skandal u svetu mode pripada supruzi Romana Abramoviča, koja je optužena za rasizam. Pogledajte koji su to skandali obeležili svet mode i lepote u prošlosti.

kejt mos

1855. godine carica Eugenija de Montiho pojavila se na balu u Vindzoru u krinolini, što je izazvalo veliki šok kod mnogih gostiju. Međutim, manje konzervativna kraljica Viktoria bila je oduševljena.

Članak se nastavlja posle reklama

U 19. veku žičana konstrukcija koja je naglašavala žensku zadnjicu nazivana je “popravljač odeće”, jer se taj izraz smatrao manje provokativnim. U prethodnom stoleću ovaj deo se zvao mnogo jednostavnije – “lažna zadnjica”.

1915.  je godina u kojoj se prvi put jedna američka glumica, Odri Menson, pojavila obnažena u nepornografskom filmu.

1934. godina. Nakon gotovo dve decenije od ovog događaja, Američko kinematografsko udruženje proglasilo je petogodišnju zabranu prikazivanja golih tela u američkim filmovima. Ova zabrana bila je na snazi do šezdesetih godina prošlog veka.

Članak se nastavlja posle reklama

1946. godine je francuski modni dizajner Žak Hajm promovirao svoj dvodelni kupaći kostim reklamom koju je vukao avion, a na kojoj je bio slogan: “Atom – najmanji kupaći kostim na svetu.”

Nakon tri nedelje, francuski inženjer Luj Rer uzvratio je promocijom svog dvodelnog kupaćeg kostima, takođe reklamom s neba: “Bikini – manji i od najmanjeg kupaćeg kostima na svetu.”

Članak se nastavlja posle reklama

Deset meseci je Vanesa Vilijams uživala u tituli Miss Amerike za 1984. godinu – pre nego što je se odrekla zbog svojih obnaženih fotografija, koje su se dve godine ranije pojavile u magazinu Penthouse.

2004. je časopis New Yorker otkrio da pripadnici vojske i članovi njihove najuže porodice imaju pravo na “fejslifting, korektivnu operaciju nosa, operativno uvećanje grudi, liposukciju… o trošku poreznika.”

Članak se nastavlja posle reklama

2007. godina je značajna po tome je službena institucija za kontrolu standarda u advertajzingu naložila britanskim kozmetičkim kompanijama da ubuduće na svim reklamama za maskare stave napomenu da manekenke nose lažne trepavice.

50 dolara je iznos koji je navodno platila jedna Iranka zbog pokazivanja nalakiranih noktiju u javnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

2007. godinu obeležila je Kejt Mos – kada je uhvaćena kako šmrče kokain.

)

2014. Najsvežiji skandal iz sveta mode desio se pre mesec i po dana, kada se supruga Romana Abramoviča Daša Žukova našla na meti kritika javnosti, koja ju je optužila za rasizam zbog poziranja na stolici koju čini crnkinja.

Članak se nastavlja posle reklama

dasa

Autor: Life Content
Foto: Sipa

Tagovi: