Oslić na ribarski način

by| maj 10, 2011
  • 1 kg fileta oslića
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 2 kašike mlevene paprike
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 2 dl pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 dl ulja
  • brokoli
  • 1 limun
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašičica seckanog bosiljka
  • mešavina začina
  • biber, so

1. Filete oslića začiniti po ukusu i poprskati sokom od limuna.
2. Posebno sjediniti mlevenu papriku, pšenično i kukuruzno brašno.
3. Začinjene filete oslića uvaljati u pripremljenu mešavinu, a potom ih propržiti na vrelom ulju sa obe starane kako bi porumeneli.
4. Crni luk što sitnije iseckati i sjediniti sa pavlakom. Dodati peršun, bosiljak, začine po ukusu i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati u nju pržene filete oslića, preliti ih pripremljenom smesom od pavlake i začina i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se zapeku.
6. Brokoli iskidati na cvetove, obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Tagovi: