Kružni trening: Idealan metod za sagorevanje masti

by | mart 31, 2014

Milan ZaricAutor: Milan Zarić, MSc
Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja
www.licnitrener.com

 

kruzni

Članak se nastavlja posle reklama

Konstantno smo u potrazi za idealnom metodom treninga koji će na najbrži i najefikasniji način sagoreti masti koje smo nataložili u toku zimskog perioda. Ako mislite da ćete mesečno mršaviti 10 i više kilograma onda ste u velikoj zabludi. Većina doktora i fitnes stručnjaka savetuje zdravo mršavljenje koje podrazumeva smanjenje mase tela od tri do pet kilograma mesečno.

Savršeni metod vežbanja koji će vam pomoći da smršate je kružni trening. Mogu ga praktikovati baš svi, suština je da se vežbama i brojem ponavljanja dozira intenzitet treninga.

Pravilo je da u okviru jednog kruga bude od šest do 12 vežbi, najbolje kompleksnih koje će povećati kalorijsku potrošnju i temperaturu tela pa samim tim i brzinu metabolizma.

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolje je kombinovati vežbe za mišićne grupe koje nemaju dodirnih tačaka, dok je jedna grupa mišića aktivna druga se mora odmarati i spremiti za narednu vežbu koja će njih opteretiti.

Odlično bi bilo kombinovati kružni trening sa kardio treningom, tačnije preporuka je da nakon kružnog dela odradite kardio deo u trajanju od minimum 30 minuta, tako ćete brže i efikasnije sagoreti višak kilograma.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: