Zapečene rolnice
- 500 g tankih kora za pitu
- 400 g šampinjona
- 1 veći praziluk
- 300 g mladog sira
- 4 jajeta
- 1 dl pavlake
- 4 dl mleka
- 1/2 dl ulja
- origano, biber
- mešavina začina
1. Šampinjone iseći na listove, a praziluk na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a potom dodati šampinjone i dinstati dok tečnost koju su pečurke pustile ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati origano i začine po ukusu.
3. Dinstane pečurke ostaviti da se ohlade, a potom dodati izmrvljen mladi sir, 1 jaje i dobro izmešati.
4. Jednu koru za pitu staviti na radnu površinu, po sredini premazati sa malo fila, bočne stranice preklopiti ka unutra tako da se na sredini
sastave i urolovati. Na isti način od preostalog materijala napraviti još rolnica.
5. Odgovarajuću tepsiju nauljiti, poslagati u nju pripremljene rolnice i preliti mešavinom preostalih jaja, pavlake i mleka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ?C dok ne porumeni.