Tikvice na italijanski način

by| maj 29, 2011

  • 4 tikvice
  • 200 g kačkavalja
  • 1 kašika putera
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 300 g pelata paradajza
  • 50 g zelenih maslina
  • 3 kašike ulja
  • bosiljak
  • origano
  • mešavina začina


1.
Tikvicama odseći drške, a potom ih uzdužno preseći napola. Kašičicom pažljivo izdubiti sredinu i sitno je iseckati.
2. Pelat paradajza iseći na kocke, crni luk i zelene masline što sitnije iseckati.
3. Na otopljenom puteru propržiti crni luk kako bi omekšao, a potom dodati meso tikvica, pelat paradajza, masline, bosiljak, origano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Peći 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 ?C.
5. Zatim ih izvaditi iz rerne i u njih rasporediti polovinu pripremljene smese od povrća. Prekriti listovima kačkavalja, naneti ostatak smese i završiti sirom.
6. Ovako pripremljene tikvice vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem dok ne porumene.

Tagovi: