Pileći batak i karabatak u povrću

by| maj 30, 2011

  • 2 kom pilećih bataka sa
  • karabatakom
  • 2 kom sveže paprike
  • 2 struka praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 6 kom srednje velikih krompira
  • 2-3 kašike ulja
  • 2 dl pileće supe
  • 1 dl belog vina
  • po potrebi i ukusu: so, biber,
  • crvena mlevena paprika,
  • svež ruzmarin

Odvojite batake od karabataka pa operite i posušite meso. Dobro utrljajte na svaki komad mesa mešavinu soli, bibera i crvene mlevene paprike.
Zagrejte ulje te prepecite meso, da sa svih strana dobije lepu rumenu boju. Stavite meso sa strane na tanjir, a na istom ulju pržite povrće.
U međuvremenu očistite svo povrće, operite ga i posušite.
Iseckajte crni i beli luk na sitnije kockice te ga prepecite na ulju dok ne postane staklasto.
Umešajte paprike iseckane na komade u veličini jednog zalogaja.
Dodajte i praziluk iseckan na kolutiće.
Na kraju dodajte krompir iseckan na kriške. Pržite povrće, češće ga mešajući da ne zagori.
Poprženom povrću dodajte pileći temeljac i vino i pustite da provrije.
Dodajte po potrebi soli i bibera te seckanog ruzmarina.
Prebacite povrće u posudu za pečenje, a na vrh stavite meso.
Pecite oko 45 minuta na temperaturi od 200 st C odnosno dok krompir u potpunosti ne omekša.

Tagovi: