Lakši put od novog zaposlenja: Uredite svoj LinkedIn profil

by | april 22, 2014

U moru profila na drušvenoj mreži LinkedIn, treba se razlikovati od ostalih. Uredite svoj profil pomoću ovih saveta kako bi vas potencijalni poslodavci brže i lakše našli.

linkedin

Očistite profil

Profil na LinkedInu treba tretirati kao stan, u smislu da ga s vremena na vreme treba očistiti. Polovično napisane biografije, nepotpune rečenice, gramatičke greške, neprofesionalna slika… Proveravajte svoj profil što češće i vodite računa da se takve greške ne događaju.

Promene pre veza

Članak se nastavlja posle reklama

Ažuriranje profila s vremena na vreme je veoma važno. Ipak, vodite računa da promene uradite pre nego što dodate potencijalne buduće poslodavce, jer LinkedIn obaveštava vaše kontakte svaki put kad napravite promene. Na taj način, poslodavci bi mogli da steknu utisak da nešto pokušavate da sakrijete, tvrde stručnjaci.

Istražite poslodavca

LinkedIn daje mogućnost da vidite osobu koja je postavila oglas za posao, u gornjem desnom uglu ekrana. Posetite njegov/njen profil i malo se informišite. Svet je mali, možda neko od vaših prijatelja ili poznanika tu osobu zna ili vas može upoznati sa njom lično. Nikad se ne zna.

Članak se nastavlja posle reklama

Dajte im do znanja da ste tu

Svaki put kad pogledate nečiji profil, toj osobi dolazi obaveštenje o tome. „Kad nekoj osobi pogledate profil, nju će sigurno zanimati ko ste pa postoji velika šansa da će i ona pogledati vaš profil.“ I dok je na drugim društvenim mrežama svako njuškanje skriveno, ovde to nije slučaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne budite dosadni

Vaš LinkedIn profil nije CV i on ne mora da bude strog i dosadan, jer ljudi to ne žele da čitaju. Pokušajte na zabavan način da opišete svoj sadašnji posao i prethodna iskustva, pa istaknite te oblasti. Budite drugačiji i ponudite što raznovrsniji sadržaj ljudima koje će zanimati vaš profil. „Zanimljivost je ključ uspeha„, zaključuju stručnjaci.

Autor: Life Content

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: