Obnovite strast u pet minuta dnevno

by | jun 3, 2011

Kada bračnog partnera počnete da doživljavate kao prijatelja, čini se da je teško promeniti smer i vratiti strast. Dobra vest je da vam je potrebno samo par minuta dnevno kako biste napunili bračne seksualne baterije.
Ove jednostavne, petominutne podsetnike na vašu privlačnost, obradila je psiholog Boni Jakobson u knjizi "Spasite brak u pet minuta dnevno". Vredi pokušati, zar ne?!

Uhvatite njegov pogled za večerom. Vaš ‘značajni’ pogled više će mu dati do znanja šta vam je na pameti nego dodavanje činije sa salatom. Prva iskra koju ste razmenili s partnerom bila je potstaknuta upravo očnim kontaktom, a razmena pogleda i dalje ostaje vrlo snažna alat.

Članak se nastavlja posle reklama

• Osmislite signale koji će mu/joj poručiti: ‘Želim te.’ Kada se prihvatite za uvo ili namignete, ljudima oko vas to neće imati neko posebno značenje, ali vi ćete oboje znati šta onaj drugi misli. Skrivena predigra u javnosti često je odličan dodatak senzualnoj vibraciji kojoj težite.

Podelite uzbudljiv vizualni doživljaj, bilo da je reč o seksi sceni iz filma, pornografiji ili zavodljivoj reklami za parfem. Postoje određene scene ili slike koje vas pokreću svaki put kada ih vidite? Sledeći put kada ih vidite, pozovite partnera u prostoriju i uživajte u promeni atmosfere.

• Podsetite se da je vaš partner trenutno jedina osoba na svetu koja vam može ponuditi seks. Dani su vam ispunjeni odgovornostima i kompromisima koji ni izbliza nisu seksi i ponekad imate osećaj da trčite paralelnim trakom s partnerom samo kako biste sve napravili kako treba. Ali ako izdvojite nekoliko minuta dnevno kako bi se prisetili da je vaš partner onaj kojeg ste izabrali, osećaćete se povezanije. To je predigra predigri, koja će vas navesti da sami pristupite partneru.

Članak se nastavlja posle reklama

Izmislite rečnik koji samo vas dvoje razumete. Dajte imena delovima tela koja možete koristiti i u javnosti. To možda zvuči smešno, ali smeh je zapravo odličan način uvoda u predigru. Povezanost koju osećate kada se smejuljite zajedno, korak je do zajedništva koje delite kada ste intimni. Zapravo, smeh i zajedništvo često se pojavljuju simultano.


 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: