3 top besplatne stvari koje nas čine srećnim

by | jun 4, 2011

Najbolje stvari u životu se ne mogu kupiti novcem. Sreće se ne nalazi u skupim automobilima, precenjenim mobilnim telefonima, jahtama i luksuznim vilama. Ono što život čini srećnim i ispunjenim besplatno je, i kao takvo svima dostupno, ali toga na žalost često nismo svesni…

Istraživanje sprovedeno na 2 000 ispitanih lica u Velikoj Britaniji posvećeno stvarima koje naš život čini srećnim dalo je očekivane rezultate. Sreća je besplatna, nju ne čini skupe krpice i nekretnine, već sitna zadovoljstva koja su nam svaki dan dostupna.
Dvadeset i dva posto ispitanih smeh su stavili na prvo mesto srećnih prioriteta, dok svega jedan posto manje je osvojilo uživanje u dobroj hrani.
Na trećem mestu sretnih životnih sastojaka je zagrljaj, a na top 10 listi takođe su osećaj sunca na koži, čitanje dobre knjige, hodanje po plaži, ali i leganje u krevet sa čistom posteljinom.
Među popularnijim sastojcima sreće je i gledanje zalaska sunca, pregledavanje starih fotografija i mirisanje sveže pokošene trave.
‘Čini se kako je komplikovan i stresan život koji vodimo učinio da se povezujemo sa stvarima koje su bitne. Porodica, prijatelji i priroda je ono što nas čini srećnima i smirenima’ pojasnio je Ralf Valker koji je sproveo anketu.
 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: