Pet koraka za lice bez bubuljica

by | april 26, 2014

Ako je vaš cilj čista koža bez dosadnih bubuljica, rešite taj problem uz pomoć ovih saveta. Prirodne preparate vrlo jednostavno možete i sami napraviti, a većinu namirnica imate kod kuće.
Pri tome, važno je napomenuti da ove maske ili pakovanja mogu delovati na pokoju bubuljicu koji vam je na licu, ali su isto tako „dovoljno dobri“ za kožu zahvaćenu aknama, iako ona zahteva celovitiji pristup. Ako vas muče akne, javite se dermatologu kako biste dobili najbolje savete, a ove racepte koristite kao pomoć.

to do

Odaberite recept protiv bubuljica po svojoj meri, nanesite pastu na očišćeno i osušeno lice, izbegavajući područje oko očiju, i ostavite da deluje koliko god dugo je preporučeno. Isperite mlakom vodom i osušite lice lagano ga tapkajući peškirom. Osetljivu kožu lica nipošto nemojte grubo trljati.

Članak se nastavlja posle reklama

Aloe vera
Sveži gel aloe vere predstavlja pravi rudnik vitamina za kožu koji ju čine blistavom, elastičnom, očišćenom, glatkom i pedatnom. Ostavite ga da se u potpunosti osuši i tek ga tada isperite.

Jabukovo sirće
Jabukovo sirće se preporučuje za kožu sklonu aknama. Na tufer nanesite jabukovo sirće i njime tapkajte preko celog područja zahvaćenog aknama. Ako je reč o samo par bubuljica, dovoljno je naneti malo jabukovog sirćeta na štapić za čišćenje ušiju i prekriti bubuljice.

Cimet i med
Cimet i med nisu samo omiljene zimske namirnice kao dodatak čaju, već su i sjajne za negu kože – pogotovo one sklone aknama. Pomešajte kašičicu meda s toliko cimeta da dobijete pastu. Nenesite na lice u tankom sloju i ostavite da deluje barem sat vremena. Ovu masku možete nanositi svakodnevno!

Članak se nastavlja posle reklama

Sveži krastavac
Omiljeni letnji sastojak salata može biti idealno rešenje za akne. Ogulite krastavac i u blenderu ga usitnite u pastu. Nanesite na lice i ostavite da deluje sat vremena. Isperite običnom vodom.

Paradajz
Paradajz u kombinaciji s limetom sužuje proširene pore, koje su odgovorne za akne i mitisere. Pomešajte kašiku svežeg soka od paradajza sa dve do pet kašika sveže isceđene limete. Vatu umočite u smesu i nanosite na zahvaćeno područje oko deset minuta. Isperite i ponovite postupak za vidljive rezultate.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Ordinacija.hr

Tagovi: