
Gnezda od čokolade i štapića su naš slatkiš- favorit za ovaj Uskrs!

Ova uskršnja gnezda od čokolade i štapića su savršen slatkiš koji se brzo priprema i u kome mogu da uživaju i deca i odrasli.
Ukoliko tražite jednostavan, brz i zabavan recept za Uskrs, koji možete pripremiti zajedno sa decom, onda su ova čokoladna gnezda savršen izbor za vas! Ne samo da su veoma ukusna i slatka, već izgledaju prelepo na prazničnoj trpezi i unose dodatnu radost u proslavu Uskrsa.
Ova poslastica ne zahteva pečenje, što je čini idealnom za pripremu sa mališanima. Uključivanjem dece u proces pravljenja, osim što ćete zajedno stvoriti lepe uspomene, mališani će uživati u osećaju postignuća kada vide krajnji rezultat svog truda.
Uskršnja gnezda od čokolade i štapića- recept
Potrebni sastojci:
360 grama mlečne čokolade
1 kašika glatkog (kremastog) putera od kikirikija
200 gramaslanih štapića
½ šolje listića badema (blago prepečenih)
¼ šolje kokosovih opiljaka (prepečenih)
1 pakovanje mini čokoladnih jaja (raznobojna uskršnja jaja)
Priprema:
- U malom tiganju lagano tostirajte listiće badema i kokos na srednje jakoj temperaturi. Povremeno mešajte kako ne bi zagoreli. Kada dobiju zlatno-smeđu boju i zamirišu, sklonite ih sa vatre i ostavite da se prohlade.
- U međuvremenu, izlomite mlečnu čokoladu na manje komade i stavite je u činiju pogodnu za mikrotalasnu pećnicu. Zagrevajte je na najjačoj temperaturi oko 1 minut. Izvadite činiju, promešajte i, ako je potrebno, dodatno zagrevajte u kraćim intervalima dok se čokolada potpuno ne otopi. Dodajte kašiku putera od kikirikija i dobro promešajte dok se ne sjedini sa otopljenom čokoladom.
- U srednje velikoj činiji pomešajte štapiće, prepečene bademe i kokos. Sipajte preko njih toplu smesu čokolade i putera od kikirikija i dobro promešajte kako bi se svi sastojci ravnomerno obložili čokoladom.
- Kašikom vadite smesu i stavljajte je na pleh obložen papirom za pečenje ili u silikonski kalup za mafine. Sredinu svakog „gnězda“ blago utisnite kašikom ili prstima kako biste napravili udubljenje.
- U svako udubljenje stavite po nekoliko mini čokoladnih jaja u boji. Ova dekoracija ne samo da izgleda preslatko, već dodatno doprinosi uskršnjem duhu.
- Gnezda stavite u frižider i ostavite da se stegnu najmanje jedan sat, a možete ih ostaviti i duže, dok ne postanu čvrsta.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Saveti
- Ako ne volite kikiriki puter ili imate alergiju, možete ga izostaviti ili zameniti bademovim ili lešnikovim puterom.
- Umesto štapića, možete koristiti kukuruzne pahuljice (cornflakes) za drugačiju teksturu.
Gnezda možete čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi do pet dana.
Ovaj recept je odličan izbor ne samo za praznike već i za dečije rođendane, zabave ili kao slatkiš koji ćete poneti na piknik. Zabavan je, jednostavan i vrlo vizuelno atraktivan – prava mala čokoladna umetnost!
Uživajte u pripremi i naravno, u slatkom zalogaju!
Foto: klementines_kitchen via Instagram
Najnovije sa CasaDesign portala
Nastavite da čitate
