Kolač koji ne goji: Desert koji topi masne naslage
Ako želite da smršate a ne možete da se odreknete slatkiša, imamo odličan recept za vas – kolač koji ne goji. I ne samo to – može vam pomoći i da smršate.
Slatkiši su jedno od najvećih iskušenja u ishrani, jer nam daju zadovoljstvo i energiju. Međutim, mnogi ih izbegavaju kada žele da smršaju, misleći da su nekompatibilni sa njihovim ciljevima. To može dovesti do frustracije, anksioznosti i emocionalnog prejedanja, što otežava održavanje uravnotežene i zdrave ishrane. Međutim, mit je da su svi deserti loši, jer u nekima možete uživati bez griže savesti.
Postoji mnogo alternativa za recepte koje nam omogućavaju da pripremimo ukusne i zdrave deserte, bez potrebe da koristimo prerađene sastojke, dodate šećere ili zasićene masti. Ovi recepti su zasnovani na korišćenju prirodnih namirnica bogatih kvalitetnim proteinima. A tu su i sastojci koji nam pomažu da sagorevamo masti i regulišemo metabolizam. Od ovih sastojaka možete napraviti deserte koji ne samo da imaju malo kalorija, već nam obezbeđuju i vlakna, vitamine, minerale i antioksidante.
Kolač koji ne goji – a ukusan
Otkrili smo recept za ukusan kolač koji možete pripremiti za samo 40 minuta. I u njemu možete uživati bez griže savesti. Pomoći će vam da sačuvate liniju, podignete energiju i poboljšate raspoloženje.
Ako želite da uživate u ukusnom i zdravom desertu, Paloma Kuintana, dijetetičar-nutricionista (@nutricionconq), predlaže kolač od jabuka i ovsenih pahuljica koji će vam pomoći da striktno održite svoju težinu i dobijete mišiće. Ovaj kolač je prirodni sagorevač masti koji sadrži sastojke koji su niskokalorični i bogati proteinima. Možete ga jesti za doručak, užinu ili kao desert. Kako se priprema kolač možete videti u sledećem videu:
Ver esta publicación en Instagram
Kako se pravi
Sastojci:
- 100 g ovsenih pahuljica
- 6 jaja
- 3 jabuke
- 100 g ispasiranih svežih urmi
- cejlonski cimet po ukusu
- 100 ml devičanskog maslinovog ulja
- 1/4 kašičice praška za pecivo
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Dobro operite i oljuštite jabuke, a zatim ih isecite na tanke kriške i ostavite ih sa strane.
- Sipajte u blender kore od jabuka, jaja, ovsene pahuljice, ureme, prašak za pecivo i cimet. Miksajte sve dok se sastojci dobro ne sjedine.
- Podmažite kalup i sipajte polovinu smese. Preko poređajte polovinu isečenih jabuka. Zatim ravnomerno rasporedite drugu polovinu smese i preko stavite preostalu polovinu jabuka.
- Pospite cimetom i pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta. Kolač secite kad se potpuno ohladi.