7 navika u ishrani koje sprečavaju stvaranje masnih naslaga

by | oktobar 26, 2015

Male izmene u ishrani daju velike rezultate – sprečavaju stvaranje masnih naslaga, osnažuju telo i održavaju zdravlje. Evo šta treba praktikovati što češće…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Započnite dan s vodom s limunom. Štaviše, iscedite sok od jednog limuna, pomešajte ga s toplom vodom i prstohvatom soli, pa ovu tečnost pijte svako jutro kako bi podstakli rad metabolizma i otopili masne jastučiće.

2. Zamenite rafinisani pirinač, hleb i testeninu s njihovim „smeđim“ alternativama od celih žitarica. Oni polako otpuštaju energiju, pa vas drže duže sitima.

3. Izbegavajte šećer, industrijske proizvedene slatkiše sa dodatkom homogenizovanih masnoća, kao i gazirane sokove, koji kriju brojne kalorije.

Članak se nastavlja posle reklama

Kojim još navikama možete sprečiti nagomilavanje masnih naslaga pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

4. Pijte mnogo vode u pravilnim razmacima tokom celoga dana kako biste podstakli sagorevanje kalorija i otklonili toksine iz organizma.

5. Iskoristite svaku priliku za uživanje u sirovom belom luku. Njegovi sokovi podstaknuće proces sagorevanja kalorija u telu, a posebno ako sažvaćete dva do tri čena ujutro ili uveče.

Članak se nastavlja posle reklama

Pogledajte i… Tri razloga zašto ne bi trebalo da preskačete doručak

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

6. Ne zaboravite na voće i povrće koji sadrže mnoge važne vitamine i minerale. U jelovnik uvrstite što je više moguće citrusnog voća, koji potiče otapanje masnih naslaga, kao i zelenog lisnatog povrća, koji sadrži prehrambena vlakna i otključava probavu.

7. Začinite obroke cimetom, đumbirom i crnim biberom. Ovi začini podariće novu gastronomsku dimenziju vašoj hrani, a istovremeno će smanjiti šećer u krvi i pomoći vam u mršavljenju.

Članak se nastavlja posle reklama

Pogledajte i… Izbegavajte ih: 6 namirnica koje stvaraju zavisnost

Tagovi: