Ako još uvek jedete beli hleb, pročitajte ovo
Ako pazite na težinu, onda treba da pripazite i na količinu belog hleba koju pojedete.
Konzumiranje belog hleba dva puta dnevno ili više je u direktnoj vezi sa rizikom od gojaznosti. Istraživanja koja su sprovedena među 9, 200 španskih studenata u trajanju od pet godina su pokazala da učesnici koji su jeli integralni helb od celih žitarica ali i beli hleb, nisu imali povećan rizik od gojaznosti. Oni koji su jeli samo beli hleb i to dva ili više puta dnevno, imali su 40 odsto šanse da postanu gojazni.
Ne postoji dokaz koji kaže da konzumiranje hleba od celih žitarica može dovesti do gojaznosti. Ovo se objašnjava time što hleb od celog zrna ima mnogo vlakana i drugačiji tip ugljenih-hidrata. Ova studija se samo odnosi na vezu između belog hleba i ovi rezultati su preliminarni dok se ne objave u medicinskom žurnalnu.
Autor: Life Content