Američke krofne

by | jul 4, 2012

Potrebno je:

  • 2 dl mleka
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1 dl vode
  • 30 g svežeg kvasca
  • 2 kašike ulja
  • prstohvat soli
  • 2 kašike šećera
  • 500 g brašna
  • 50 g čokolade
  • 2 kašike šećera u prahu
  • ulje

Priprema: 

1. Sjediniti mlaku vodu, svež kvasac, 1/2 kašike šećera i kašičicu brašna pa ostaviti da nadođe.

2. U posudu za mešenje sipati brašno, nadošao kvasac, mleko, preostali šećer, so, ulje i umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom da nadođe.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Radnu površinu posuti brašnom i na nju presuti testo. Istanjiti ga na debljinu od 4 cm. Zatim okruglom modlom prečnika 9 cm vaditi krofne, a u sredini vaditi manje krugove prečnika 2 cm.

4. U šerpi zagrejati ulje i ispeći krofne. Polovinu krofni posuti šećerom u prahu, a drugu polovinu preliti otopljenom čokoladom.

Recept Daliborke Smolović iz Kragujevca

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: