Ananas torta

by | mart 30, 2013

Sastojci:

  • 650 g piškota
  • 1 l mleka
  • 14 kašika šećera
  • 10 kašika griza
  • 350 g margarina
  • 1 konzerva ananasa
  • 400 g jagoda
  • 3 dl soka od ananasa
  • 4 žumanceta
  • 5 dl slatke pavlake

Priprema:

1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati griz i mešati dok se ne zgusne.
2. U topao griz dodavati jedno po jedno žumance i mutiti mikserom.
3. U ohlađen griz dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Ananas iseći na kocke, a jagode na kolutove.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a jednu trećinu ostaviti za premazivanje torte. U preostali deo šlaga dodati ananas i jagode pa polako promešati.
6. Piškote natopiti sokom od ananasa i njima prekriti dno tacne za tortu. Premazati ih trećinom fila i naneti trećinu šlaga sa voćem. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti piškotama.
7. Piškote premazati preostalim šlagom od slatke pavlake i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: