Ananas torta
Sastojci:
- 650 g piškota
- 1 l mleka
- 14 kašika šećera
- 10 kašika griza
- 350 g margarina
- 1 konzerva ananasa
- 400 g jagoda
- 3 dl soka od ananasa
- 4 žumanceta
- 5 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati griz i mešati dok se ne zgusne.
2. U topao griz dodavati jedno po jedno žumance i mutiti mikserom.
3. U ohlađen griz dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Ananas iseći na kocke, a jagode na kolutove.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a jednu trećinu ostaviti za premazivanje torte. U preostali deo šlaga dodati ananas i jagode pa polako promešati.
6. Piškote natopiti sokom od ananasa i njima prekriti dno tacne za tortu. Premazati ih trećinom fila i naneti trećinu šlaga sa voćem. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti piškotama.
7. Piškote premazati preostalim šlagom od slatke pavlake i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama