Anđeoska krila iz Liona by 24Kitchen
Sastojci:
- 300 g brašna
- 5 g šećera
- 1/2 pakovanja suvog kvasca
- 45 ml vde
- 1 prstohvat soli
- 3 jajeta
- 50 g maslaca
- ulje za prženje
Priprema:
1. Umestite testo pomoću miksera. Prvo promešajte brašno, kvasac, šećer i vodu. Nakon toga dodajte jaja i nastavite da mešate. Na kraju dodajte maslac i posolite. Čim testo postane glatko, uvijte ga u providnu foliju i ostavite ga u frižideru najmanje dva sata. Možete ga zamesiti uveče i ostaviti preko noći u frižideru.
2. Razvucite testo tanko u približno pravougaoni oblik. Isecite testo na dva dela, po horizontali. Nakon toga isecite ga na jednake trake, približno 3 cm široke.
3. Zagrejte na 180 stepeni veliku količinu ulja u šerpi. Puštajte po nekoliko traka u njega i pržite po tri minuta sa svake strane, ili dok ne dobiju zlatnu boju.
4. Ređajte ih preko ubrusa kako bi se ocedile. Nakon toga ih poređajte u činiju i oblino ih pospite šećerom u prahu.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen