Argentinska salata sa pasuljem
Sastojci:
400 g crvenog pasulja iz konzerve
200 g goveđe ili svinjske pršute
400-500 g zrelih, tvrdih paradajza
1/2 veze mladog luka (ili 2 glavice starog)
1 sveža, mesnata paprika
2 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
prstohvat soli
malo bibera
Priprema:
1. Pasulj ocediti, luk iseći na kružiće, a pršut sitno iseckati.
2. Paradajz iseći na kocke, a papriku na kolutove.
3. Pomešati pasulj, pršutu, luk, na kockice iseckan paradajz i papriku, dodati začine, ulje i sirće.
4. Sve sastojke dobro pomešati.
5. Salatu ostaviti da odstoji 1 sat u frižideru, pa tek onda služiti.
Savet: Ako želite pikantniju salatu, dodajte i malo ljute papričice. Umesto pršute, možete koristiti dimljeni suvi vrat ili pečenicu.
Recept Ane Veljić iz Beograda
Izvor: Pošalji recept.