Argentinska salata sa pasuljem

by | april 3, 2012

Sastojci:

400 g crvenog pasulja iz konzerve

200 g goveđe ili svinjske pršute

400-500 g zrelih, tvrdih paradajza

Članak se nastavlja posle reklama

1/2 veze mladog luka (ili 2 glavice starog)

1 sveža, mesnata paprika

2 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja

Članak se nastavlja posle reklama

1 kašika jabukovog sirćeta

prstohvat soli

Članak se nastavlja posle reklama

malo bibera

Priprema:

1. Pasulj ocediti, luk iseći na kružiće, a pršut sitno iseckati.

2. Paradajz iseći na kocke, a papriku na kolutove.

3. Pomešati pasulj, pršutu, luk, na kockice iseckan paradajz i papriku, dodati začine, ulje i sirće.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Sve sastojke dobro pomešati.

5. Salatu ostaviti da odstoji 1 sat u frižideru, pa tek onda služiti.

 Savet: Ako želite pikantniju salatu, dodajte i malo ljute papričice. Umesto pršute, možete koristiti dimljeni suvi vrat ili pečenicu.

Recept Ane Veljić iz Beograda

Izvor: Pošalji recept.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: