Aromatična piletina u povrću
Potrebni sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
600 g pilećih karabataka
400 g paprike (žute i zelene)
300 g šargarepe
100 g maslina
200 g crnog luka
so, biber, dodatak jelima
6 kašika maslinovog ulja
peršunov list, bosiljak
3 čena belog luka
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
U činiju staviti iseckan beli luk, peršunov list, bosiljak, deo ulja i začine. Promešati, dodati karabatke i ostaviti da se mariniraju. Povrće iseći na komade, staviti u činiju, začiniti i promešati. Rasporediti povrće u vatrostalnu tepsiju, preliti preostalim uljem, dodati karabatake i peći u rerni zagrejanoj na 200ºC, 30-ak minuta. Servirati aromatične karabatke u
povrću na tanjir.