Babaganuš by 24Kitchen

by | decembar 25, 2012

  • 2 patlidžana
  • 1 češanj belog luka
  • 1 limun
  • 5 kašika tahinija
  • 3 kašike punomasnog kiselog mleka
  • so
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica bibera ili začina zaatar
  • list sveže mente

Način pripreme:

1. Patlidžane pecite u rerni oko 30 minuta.
2. U blender stavite beli luk, tahini, kiselo mleko, so, limunov sok i ohlađene pečene patlidžane i sameljite.
3. Sipajte babaganuš u posudu i poravnajte mokrom kašikom. Prelijte maslinovim uljem i biberom. Ukrasite listom sveže mente.
4. Poslužite s toplim hlebom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: