Babure punjene ribom by 24Kitchen

by | januar 11, 2013

Sastojci:

  • 300 g belog pirinča
  • 2 žute paprike
  • 2 crvene paprike
  • suncokretovo ulje
  • čen belog luka
  • struk praziluka
  • 400 g filea tilapije
  • kašičica karija u prahu
  • so i biber

Za salatu:

  • krastavac
  • 5 grančica mirođije
  • limun
  • 250 g kisele pavlake

Način pripreme:

1. Paprikama odstranite seme i očvrslu opnu sa unutrašnje strane. Rasecite ih po dužini na pola.
2. Skuvajte pirinač u odnosu 1:3 za osam minuta. Ocedite ga i vratite u šerpu da se skaši.
3. Istucajte beli luk, a praziluk isecite na kolutiće. Zaklopite ih u tiganj sa uljem.
4. Dobro prečistite riblji file od kostiju, ako ih ima, i isecite ih ga na komadiće. Začinite ga solju, biberom i karijem, ručno ga mešajući. Dodajte ga praziluku.
5. U rernu prethodno možete staviti paprike da smekšaju, inače će u procesu pripreme sa nadevom ostati hrskave. Na dno svake polovine stavite po kašiku pirinča, a zatim napunite nadevom od ribe. Poređajte babure u namašćenu tepsiju i pecite ih 10 minuta na temperaturi od 10 stepeni.
6. Za salatu oljuštite i krastavac i rasecite po dužini na pola. Odstranite semenati deo i isecite ga na polukrugove. Krastavac stavite u posudu i začinite ga solju i biberom. Dodajte sitno istucanu mirođiju i sok od pola limuna. Dodajte pavlaku i fino promešajte.
7. Punjene babure servirajte na podlogu od kuvanog pirinča.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: