Baklava s makom
600 g tankih kora za pitu
za fil:
5 jaja
250 g šećera
250 g ulja
1 prašak za pecivo
1 kisela pavlaka
za posipanje:
Članak se nastavlja posle reklama
300 g mlevenog maka
5 kašika šećera
za šerbet:
800 g šećera
½ l vode
Članak se nastavlja posle reklama
Priprema:
1. Dobro promešati mak i šećer.
2. Umutiti jaja i šećer, dodati ulje, prašak za pecivo i kiselu pavlaku. Malo fila odvaditi u manju posudu.
3. Koru premazati filom, pa posuti makom i postupak ponavljati dok se ne potroši materijal.
4. Baklavu iseći na kocke, preliti je sa malo fila i peći 30 minuta na oko 200 stepeni.
5. Pečen kolač preliti šerbetom (ukuvati šećer i vodu).
Članak se nastavlja posle reklama
Recept Snežane Kitanović iz Zemuna
Izvor: Pošalji recept