Bataci u umaku od paradajza

by | oktobar 30, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 4 pileća bataka s karabatakom
  • 100 g mocarele
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 g mlade šargarepe
  • 250 g pelata paradajza
  • 200 g šampinjona
  • 2 dl belog vina
  • 0,5 dl ulja
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • mešavina začina
  • biber

PRIPREMA:

1. Pileće batke odvojiti od kostiju, zatim ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Mocarelu i šargarepu iseći na kolutove, luk na kockice, šampinjone na listove, a pelat paradajza izgnječiti.
3. Šnicle napuniti mocarelom te ih preklopiti i pričvrstiti čačkalicama. Zatim ih propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, dodati šampinjone, šargarepu, belo vino i pelat paradajza. Dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku i začine po ukusu, vratiti piletinu i sve zajedno kratko prokuvati.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: