Bečki teleći gulaš by 24Kitchen
Sastojci:
- 800g teletine
- 2 glavice crnog luka
- 1 crvena paprika
- 1 češanj belog luka
- maslinovo ulje
- 2 kašike crvene paprike
- 50 ml belog vinskog sirćeta
- 500 ml vode
- 1 limun
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so i biber
- 3 kašike gustina
- 1 vezica mladog luka ili vlašca
Način pripreme:
1. Isecite luk na trake i dinstajte na maslinovom ulju. Dodajte teletinu iseckanu na kocke. Dinstajte. Dodajte sitno seckani beli luk, a zatim veće komade paprike. Stavite crvenu papriku, ali tako da dođe do dna lonca. Promešajte. Dodajte sirće i vodu i ostavite da se kuva 40-45 minuta.
2. Dodajte prepolovljeni limun i pavlaku. Začinite solju i biberom. Stavite gustin, istopljen u malo hladne vode. Kad je gulaš gotov, izvadite limun.
Članak se nastavlja posle reklama
3. Poslužite gulaš preko kuvane testenine. Pospite seckanim zelenim lukom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen
Članak se nastavlja posle reklama