Bečki teleći gulaš by 24Kitchen

by | januar 7, 2013

Sastojci:

  • 800 g teletine
  • 2 glavice crnog Iuka
  • 1 crvena paprika
  • 1 češanj belog Iuka
  • maslinovo ulje
  • 2 kašike crvene paprike
  • 50 ml belog vinskog sirćeta
  • 500 ml vode
  • 1 Iimun
  • 200 ml pavlake za kuvanja
  • so i biber
  • 3 kašike gustina
  • 1 vezica mladog Iuka ili vlašca

Način pripreme:

1. lsecite luk na trake i dinstajte na maslinovcm ulju. Dodajte teletinu iseckanu na kocke. Dinstajte. Dodajta sitno seckani beli Iuk, a zatim veće komade paprika. Stavite crvenu papriku, ali tako da dođe do dna Ionca. Promešajte. Dodajte sirće i vodu i ostavite da se kuva 40-45 minuta.
2. Dodajte prepolovljeni Iimun i pavlaku. Začinite solju i biberom. Stavite gustin, istopljen u malo hladne vode. Kada je gulaš gotov, izvadite limun.
3. Poslužite gulaš preko kuvane testenine. Pospite seckanim zelenim lukom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: