Bela riblja čorba

by | mart 21, 2013

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paštrnak
  • 1 dl pavlake
  • 1 limun
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu i paštrnak očistiti i iseći na kockice.
2. Filete soma iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulju propržiti crni luk, pa dodati šargarepu i paštrnak te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, sipati 2 l vode i ostaviti da proključa.
5. U ključalu čorbu dodati začine po ukusu, mešavinu gustina sa malo vode i kratko prokuvati. Potom dodati filete oslića i kuvati dok riba ne omekša.
6. U gotovu čorbu umešati neutralnu pavlaku i sok od limuna.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: